Diabetul poate fi prevenit sau evitat?

0
1695
Diabetul poate fi prevenit sau evitat

Diabetul este o boală care apare atunci când organismul dumneavoastră nu produce sau nu utilizează în mod corespunzător insulina hormonală. Aceasta determină acumularea în sânge a unei cantități prea mari de glucoză (zahăr). Există două tipuri principale de diabet. Diabetul zaharat de tip 1 apare atunci când organismul dumneavoastră nu produce insulină. Se numește uneori diabet juvenil deoarece este de obicei descoperit la copii și adolescenți, dar poate apărea și la adulți. Diabetul zaharat de tip 2 apare atunci când organismul dumneavoastră nu produce suficientă insulină sau nu utilizează insulina așa cum trebuie.

În trecut, medicii au crezut că numai adulții sunt expuși riscului de a dezvolta diabet de tip 2. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de copii din Statele Unite sunt acum diagnosticați cu boala. Medicii cred că această creștere se datorează în mare parte faptului că mai mulți copii sunt supraponderali sau obezi și sunt mai puțin activi fizic.

Acestea includ consumul unei diete sănătoase

Acestea includ consumul unei diete sănătoasePrediabetes apare atunci când valorile glicemiei sunt mai mari decât ar trebui, dar nu suficient de mari pentru a fi diagnosticate oficial ca diabet zaharat. Pre-diabetul crește foarte mult riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Vestea bună este că, dacă aveți prediabetes, puteți preveni sau întârzia debutul de diabet de tip 2 cu sufletul la gură prin efectuarea de schimbări de stil de viață. Acestea includ consumul unei diete sănătoase, atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase și exercițiile fizice regulate.

Simptomele variază de la o persoană la alta. Stadiile incipiente ale diabetului zaharat au foarte puține simptome. S-ar putea să nu știi că ai boala. Dar s-ar putea să vi se întâmple deja rău la ochi, rinichi și la sistemul cardiovascular. Simptomele frecvente includ: Foame extremă.
Sete extremă. Urinare frecventă. Pierdere în greutate inexplicabilă. Oboseală sau somnolență.
Vedere încețoșată. Răni, răni sau vânătăi care se vindecă lent. Piele uscată, cu mâncărimi.
Furnicături sau amorțeală la nivelul mâinilor sau picioarelor. Infecții frecvente sau recurente ale pielii, gingiilor, vezicii urinare sau drojdiei vaginale.

De asemenea, persoanele care au diabet zaharat de tip 2 pot prezenta semne de rezistență la insulină. Aceasta include pielea închisă la culoare în jurul gâtului sau în subsuori, hipertensiune arterială, probleme cu colesterolul, infecții cu drojdie, și perioade omise sau absente la adolescente și femei. Dacă diabetul zaharat este lăsat netratat, valorile glicemiei dumneavoastră devin prea mari. Când se întâmplă acest lucru, simptomele pot include scurtarea respirației, durere în abdomen, vărsături, deshidratare, și chiar comă și moarte.

Ce cauzează diabetul?

Ce cauzează diabetulÎn diabetul zaharat de tip 1, organismul dumneavoastră nu produce insulină. Acest lucru se datorează faptului că sistemul imunitar atacă și distruge celulele pancreasului care produc insulina. Doctorii nu sunt siguri de ce se întâmplă asta. Când mâncați, organismul dumneavoastră modifică majoritatea alimentelor pe care le digerați în glucoză (o formă de zahăr). Un hormon numit insulină permite ca această glucoză să pătrundă în toate celulele organismului dumneavoastră. Acolo este folosit pentru energie. Insulina este produsă de pancreas.

La cineva care are diabet zaharat de tip 2, pancreasul nu produce suficientă insulină sau celulele organismului nu pot utiliza insulina în mod corespunzător (numită rezistență la insulină). Acest lucru determină acumularea glucozei în sânge, în loc să se mute în celule. Prea multă glucoză în sânge poate duce la probleme grave de sănătate care afectează vasele de sânge, nervii, inima, ochii și rinichii. Anumiți factori de risc pentru diabetul zaharat de tip 2 includ: Greutate. Obezitatea este singurul factor de risc cel mai important pentru diabetul zaharat de tip 2. Cu cât sunteți mai supraponderal, cu atât organismul dumneavoastră este mai rezistent la insulină. Pentru a afla dacă sunteți supraponderal, discutați cu medicul dumneavoastră.

O dietă sănătoasă, cu conținut scăzut de grăsimi și un exercițiu fizic regulat vă pot ajuta să slăbiți treptat și să o țineți la distanță. Vârsta. Riscul pentru diabetul de tip 2 crește odată cu vârsta, mai ales după ce ai 45 de ani. Deși nu-ți poți schimba vârsta, poți lucra la alți factori de risc pentru a-ți reduce riscul. Istoria familiei. Nu vă puteți schimba istoricul familial, dar este încă important ca dumneavoastră și medicul dumneavoastră să știți dacă diabetul apare în familie. Riscul dumneavoastră pentru diabet este mai mare dacă mama, tatăl sau fratele dumneavoastră are diabet zaharat. Spuneți medicului dumneavoastră dacă cineva din familia dumneavoastră are diabet zaharat.

Sarcina. Diabetul gestațional este un tip de diabet care se întâmplă numai în timpul sarcinii. Cu toate că diabetul gestațional dispare după sarcină, aproximativ jumătate din femeile care au avut diabet gestațional sunt diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2 în decurs de 15 ani. Chiar dacă acestea nu au diabet gestațional, femeile care dau naștere la copii care cântăresc 9 lire sau mai mult sunt mai susceptibile de a dezvolta diabet tip 2 mai târziu în viață. Academia Americană de medici de familie (AAFP) recomandă screening-ul pentru diabetul gestațional la femeile gravide după a 24-a săptămână de sarcină.

AAFP consideră că nu există suficiente dovezi pentru a determina beneficiile și efectele negative ale screening-ului pentru diabetul gestațional la femeile gravide înainte de a 24-a săptămână de sarcină. Sindromul ovarului polichistic (PCO). Aceasta este o condiție care apare atunci când un dezechilibru de niveluri de hormoni în corpul unei femei cauzează chisturi pentru a forma pe ovare. Femeile care au PCO prezintă un risc crescut de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.

Cum este diagnosticat diabetul?

Cum este diagnosticat diabetulFumatul și alcoolul. Consumul de alcool și tutun vă poate crește riscul de diabet de tip 2. Nu mai fuma cât mai curând posibil. Este, probabil, bine să bea niște alcool cu o masă, dar ar trebui să aibă doar o servire în fiecare zi. Mai puțin este chiar mai bine. O porție este de 4 uncii de vin, 12 uncii de bere, sau 1,5 uncii de lichior tare. Riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 crește odată cu numărul de factori de risc pe care îi aveți. Dacă aveți 2 sau mai mulți factori de risc, discutați cu medicul dumneavoastră despre cum să întârziați sau cum să preveniți diabetul zaharat de tip 2.

Cum este diagnosticat diabetul? După examinarea dumneavoastră, discutarea simptomelor dumneavoastră și analizarea antecedentelor de sănătate, medicul dumneavoastră poate face teste pentru diabet dacă suspectează că sunteți în pericol. Pentru a verifica diabetul zaharat, medicul dumneavoastră poate solicita următoarele teste:: AAFP recomandă screening-ul adulților pentru diabetul de tip 2 ca parte a unei evaluări a riscului cardiac pentru persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, care sunt supraponderale sau obeze. Medicii sunt încurajați să ofere sau să se refere la pacienții cu valori anormale ale glicemiei la consiliere comportamentală pentru a promova o dietă sănătoasă și activitatea fizică.

Diabetul poate fi prevenit sau evitat? Discutați cu medicul dumneavoastră despre factorii de risc pentru diabet. Deși este posibil să nu fie în măsură să schimbe toate acestea, puteți face modificări pentru a reduce semnificativ riscul. Cu toate că diabetul nu poate fi vindecat, încă poți trăi o viață lungă și sănătoasă. Cel mai important lucru pe care îl puteți face este să vă controlați valoarea glicemiei. Puteți face acest lucru mâncând corect, făcând exerciții fizice, menținând o greutate sănătoasă și, dacă este necesar, luând medicamente orale sau insulină.

Este posibil să nu știți dacă glicemia dumneavoastră este prea mare, cu excepția cazului în care o testați chiar dumneavoastră. Cu toate acestea, puteți avea simptome comune, cum sunt urinare frecventă, sete extremă, vedere încețoșată și senzație de oboseală. Unii factori care nu au legătură cu alimentele vă pot crește glicemia. Aceasta include nu iau insulina corect, supraalimentarea la o masă, boală, având schimbari hormonale, stres și.

Poți trăi o viață normală cu diabet bine controlat. Cu toate acestea, trebuie să acordați atenție dietei, greutății, exercițiilor și medicinei dumneavoastră. Dacă nu vă controlați diabetul, veți avea prea multă glucoză în sânge. Acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv boli cardiace și leziuni ale nervilor și rinichilor. Acestea sunt cunoscute ca complicații diabetice.