Cum se tratează o problemă cardiacă

0
720

Un atac de cord se datorează, de obicei, formării unui cheag de sânge care înfundă complet sau parțial arterele coronare, astfel încât sângele să nu poată trece așa cum se întâmplă de obicei. Partea inimii care ar fi primit sângele din artera coronară înfundată primește deficiență de oxigen și mușchiul inimii este deteriorat.

Într-un atac de cord, inima poate fi deteriorată astfel încât să nu reușească să funcționeze la fel de bine ca înainte. Infarctul miocardic poate pune viața în pericol și necesită spitalizare imediată. Cu cât primiți mai devreme asistență medicală, cu atât este mai mare posibilitatea de a limita dezvoltarea atacului de cord.

Simptomele vagi pot fi, de asemenea, infarct

Simptomele vagi pot fi, de asemenea, infarctEste posibil să nu aveți dureri în piept dacă sunteți în vârstă sau aveți diabet zaharat și aveți un atac de cord. Simptomele pot fi apoi difuze, cum ar fi scurtarea respirației sau oboseala puternică. Poate să doară mai puţin şi s-ar putea să nu credeţi că e atât de grav. Durerea toracică este unul dintre cele mai www.Normalife.ro frecvente motive pentru a căuta spitalizare de urgență. Faptul că pieptul vă doare nu înseamnă neapărat că aveți o problemă cu inima.

Acestea pot apărea din multe alte motive, de exemplu, următoarele:

  • Iritarea mucoasei în partea inferioară a esofagului
  • Boli ale peretelui stomacului și vezicii biliare
  • Boli ale plămânului
  • Disconfort în piept sau mușchii din partea superioară a corpului
  • Infecţii
  • anxietate sau griji.

Când și unde trebuie să solicit ajutor medical?

Când și unde trebuie să solicit ajutor medicalApelați la 112 dacă dumneavoastră sau altcineva aveți oricare dintre următoarele simptome:

  • Aveți o durere de presare sau crampe în piept care nu trece.
  • Aveți un sentiment neclar și neplăcut în piept, care durează mai mult de 15 minute și de care nu știți ce depinde.
  • Aveți dureri în piept și, în același timp, nu aveți respirație și transpirații reci sau aveți dureri în piept combinate cu bătăi neregulate ale inimii.
  • Cineva a leșinat și este leșinat mai mult de un minut.

Puteți apela întotdeauna și primi sfaturi medicale prin numărul de telefon 1177. Dacă aveți dureri în piept care se pot datora unui atac de cord, se ia un ECG care poate oferi medicului informații despre inima afectată de deficitul de oxigen. ECG implică atașarea a zece plăci de electrod peste piept și peste încheieturi și glezne. Plăcile ECG pot fi fixate deja acasă sau în ambulanță de către personalul de ambulanță. Ei trimit rezultatele la spital, astfel încât un medic să le poată urmări.

Dacă sunteți admis într-un departament intensiv de inimă, este posibil să aveți și plăci ECG pentru a permite personalului medical să monitorizeze dacă inima are deficiență de oxigen sau tulburări de ritm. Va trebui să faceți teste de sânge la fiecare câteva ore pentru a permite medicului dumneavoastră să determine dacă mușchiul inimii a fost deteriorat și, dacă da, cât de mult.

Tratamentul

TratamentulDacă ați avut un atac de cord, artera coronară care a fost blocată de un cheag de sânge trebuie deschisă cât mai repede posibil, astfel încât sângele să poată trece din nou așa cum ar trebui.

Se face, de obicei, cu o așa-numită angioplastie acută cu balon a vaselor și, în unele cazuri, cu un medicament care dizolvă cheagurile de sânge. Veți primi, de asemenea, tratament cu alte tipuri de medicamente după externare. Cu cât vasul poate fi deschis mai repede, cu atât este mai mare șansa ca fluxul sanguin către mușchiul inimii să fie restabilit și leziunile cardiace să fie reduse la minimum.

Dacă locuiți lângă un spital care poate face angioplastie cu balon de urgență, ambulanța va conduce, de obicei, direct acolo. Dacă vă aflați mai mult de două ore de timp de transport de la un astfel de spital, în schimb veți primi medicamente care dizolvă cheagurile deja acasă sau în ambulanță pe drumul spre spital. Există mituri pe care le îndepărtați de un atac de cord, de exemplu, prin tuse.

Dar nu puteți trata sau împiedica un atac de cord pe cont propriu, dar trebuie să primiți imediat asistență medicală:

Medicamente antiplachetare. Agenții antiplachetari sunt agenți antiplachetari care împiedică aglomerarea trombocitelor numite trombocite și formarea cheagurilor în vase. Inhibitorii plachetari includ medicamente care conţin substanţele active acid acetilsalicilic, clopidogrel, ticagrelor sau prasugrel.

Beta- blocante. Medicamentul scade ritmul cardiac și tensiunea arterială, astfel încât inima să funcționeze mai calmă și mai eficientă. Beta-blocantele reduc riscul unui nou atac de cord. Este, de asemenea, un tratament important pentru insuficiența cardiacă, care este frecventă după infarctul miocardic.

Grăsimea din sânge se scufundă. Medicamentele numite statine scad în primul rând nivelul colesterolului LDL dăunător din sânge și reduc riscul unei noi constricții a arterelor coronare. În același timp, ele pot împiedica înrăutățirea constricțiilor deja existente. Cel mai adesea, dacă aveți un atac de cord, veți primi un tratament de scădere a grăsimii din sânge cât mai curând posibil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here