Cum puteți evita hipertensiunea

0
914

Având hipertensiune arterială poartă pe ambele inima si vasele de sange. Adesea există mai multe motive pentru care crește tensiunea arterială, cum ar fi predispoziția ereditară, stresul și excesul de greutate. Puteți influența tensiunea arterială prin reducerea cantității de sare și alegerea alimentelor cu o calitate bună a grăsimilor și cu o mulțime de fibre dietetice și alimente care conțin substanțele minerale calciu, potasiu și magneziu.

Micul dejun, prânzul și cina și 1-3 gustări sunt o distribuție bună pentru majoritatea oamenilor. Legume, legume rădăcinoase și fructe vă oferă fibre dietetice, vitamine și minerale. Lăsați legumele să fie prezente la fiecare masă principală. Cantitatea potrivită de fructe este de 2-3 fructe pe zi. Apoi, veți ajunge cu ușurință la cantitatea recomandată, 500 de grame de fructe și legume în fiecare zi. Alegeți alimente care conțin o mulțime de grăsimi nesaturate, cum ar fi uleiuri vegetale, margarină lichidă, margarină de masă, pește gras, cum ar fi hering, hering, somon, macrou și nuci, migdale și avocado.

Aveți grijă cu consumul de alcool

Dacă sunteți supraponderal, o pierdere în greutate poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. O pierdere în greutate de doar câteva kilograme poate face diferența. Licorice conține o substanță care crește tensiunea arterială la unii oameni. Chiar și o cantitate mai mică de lemn dulce, inclusiv lemn dulce, poate crește tensiunea arterială la acești oameni.

Reduceți cantitatea de sare din alimente (clorură de sodiu) la un total de cel mult 5 grame, echivalent cu 1 linguriță, pe zi. Există o mulțime de sare, printre altele, produse întregi / semifabricate, alimente convenționale, fast-food, carne procesată, alimente afumate, murături, sosuri, conserve, gustări, nuci și lemn dulce. Alegeți sarea cu iod și sare nu atât de mult atunci când gătiți.

Sfaturi despre alte condimente pe care să le folosești în loc de sare:

  • ierburi uscate, proaspete sau congelate
  • nucșoară
  • ghimbir
  • hrean
  • pudră de curry
  • usturoi
  • ardei iute
  • lămâie și var

Substanțele minerale calciu, potasiu și magneziu. Alegeți alimente care conțin substanțe minerale calciu, potasiu și magneziu pentru a vă afecta tensiunea arterială.

În produsele lactate, există o mulțime de calciu, un produs slab dacă aveți hipertensiune arterială. O cantitate moderată pe zi este de 0,5 litri de lapte, dosar sau iaurt și trei felii de brânză cu conținut scăzut de grăsimi, cu un conținut de grăsime de 10-17%.

Potasiul se găsește în:

  • suc de citrice, coacăze negre și legume
  • banane, pepene galben, fructe uscate
  • cartofi și legume verzi, cum ar fi spanac, broccoli, kale, varză de Bruxelles, avocado,
  • fasole, mazăre, linte
  • Lapte, fotografie, iaurt
  • ciocolată
  • nuci și semințe

Magneziul se găsește în:

  • produse din cereale integrale
  • fasole, mazăre, linte
  • cartofi
  • legume verzi, cum ar fi spanacul, broccoli, kale, varza de Bruxelles, avocado
    nuci și semințebanane și fructe uscate. Asigurați-vă că vă mișcați și sunteți activi fizic. Alegeți ceva ce vă place să faceți, atunci este mai ușor să devină un obicei.

Ce este hipertensiunea

Tensiunea arterială este presiunea care apare atuncAveți grijă cu consumul de alcool.i când sângele este pompat din inimă în corp și apoi înapoi la inimă. În hipertensiune arterială, pereții vaselor de sânge se schimbă și https://www.unghiifalse.ro/normalife-un-medicament-care-reglementeaza-problemele-de-hipertensiune-arteriala/, în timp, își pierd elasticitatea. Aceasta agravează activitatea de pompare a inimii și crește riscul de accident vascular cerebral și atac de cord.

Tensiunea arterială este indicată de două numere separate printr-o lamă. Presiunea în exces este presiunea din artere atunci când inima se contractă (presiunea sistolică). Subpresiunea este presiunea din artere între bătăile inimii (presiunea diastolică). O tensiune arterială de 140/90 înseamnă că presiunea este de 140 la cea mai mare și 90 la cea mai mică. Tensiunea arterială este măsurată în milimetri de mercur (mmHg).

Tensiunea arterială crescută este frecventă și mai mult de o jumătate de milion de persoane sunt tratate cu medicamente antihipertensive în Suedia. Hipertensiunea arterială nu este o boală, ci un factor de risc pentru bolile inimii și vaselor. De obicei nu provoacă simptome. Doar la o presiune foarte mare, ceva care este rar, se pot prezenta simptome precum amețeli și dureri de cap.

Cât de rău este hipertensiunea

Hipertensiunea arterială este adesea asimptomatică. Prin urmare, este bine să testați tensiunea arterială, mai ales dacă sunteți supraponderal. Există o legătură puternică între hipertensiunea arterială și excesul de greutate, în special obezitatea abdominală.

Deși moștenirea are o anumită semnificație, este mai presus de toate stilul de viață care vă afectează tensiunea arterială: modul în care vă exercitați, dormiți, stresați – și mâncați.

La nivel global, există aproximativ trei milioane de studii privind importanța dietei pentru sănătate. Cunoștințele acumulate arată că trebuie să mâncăm mai multe legume, fructe, fructe de pădure, condimente proaspete, pește, fructe de mare și grăsimi utile. Nu numai pentru scăderea tensiunii arteriale, ci și pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și a bolilor precum cancerul, diabetul de tip 2 și depresia, spune mai-Lis Hellenius.